E den en vanlig dag.....

Ärade vänner, familjemedlemmar och annat löst folk. Det har blivit dags igen, dags för en uppdatering i mitt liv.


Om vi börjar i realtid så sitter jag här framför datorn och tittar ner på min att-göra-lista jag har nämligen på senare tid fått någon slags fix idé om att skriva ner allting jag ska göra under dagen på listor, det kan vara allt från vilka jag ska ringa, tider att passa och t om att svara någon på facebook. Det är säkert jättebra men nackdelen är att det numera ligger små papperslappar över hela huset, övriga familjemedlemmar tycker kanske inte att detta är en briljant idé.


Match idag vi tar oss an Skogstorp (hemma?) på Trollebo Jag har hitills bara spelat en match en här säsongen Tillberga borta (1-6) så det kan bara bli bättre Robins uttryck om att "Tillberga det är 3 säkra" fick sig också därmed en rejäl törn, det ska sägas att Tillberga är rätt okej som lag. Bl.a. har man en spelare med meriter från Aston Villas ungdomslag, i slutet på den andra halvleken ställdes vi så emot varandra. Den ena av oss som representerat Englands bästa lag och den andra vars största merit är en avgörande straff mot VSK i fotbollens dag. Spelaren i fråga fick bollen i utkanten av vårt straffområde och jag låg på honom likt när Nicklas Carlsson punktmarkerar Ailton, tråkigt nog valde han den enkla passningen bakåt och inget mer med den anekdoten.


Jag jobbade i tisdags också brukar vara rätt kul att jobba faktiskt men under tisdagen hände något. Jag vikarierade för en svensklärare och som en följd av detta hade jag alltså svenska med en 6:a lektionen gick ut på att vi skulle läsa en bok, trevligt tänkte jag och såg framför mig hur ungarna läste kanske en eller två meningar var men icke. JAG skulle läsa hela tiden, dom skulle inte göra någonting över huvudtaget. Därför fick jag i 45 minuter läsa historien om två tonårstjejer som av misstag bränt ner en sommarstuga och sedan blir förföljda av en pyroman.


Jag va hos "7:ans Berbatov" i helgen, hans något äldre bror hade inflyttningsfest och på det hela taget en mycket trevlig tillställning där det bjöds på en hel del sprit på tunnelbanan hem var varken jag eller Palm speciellt pigga, Berbatov lyckades dock få för sig att bjuda en tjej som var överdrivet intresserade av oss på McDonalds. Där satt jag utan att störa någon och drömde om att få sova i Palms just då väldigt inbjudande klippan soffa. Vid Fridhemsplan styrde jag dock upp det hela och fick med mig Palm bort från den mycket irriterande tjejen i fråga. Det ska sägas att hon såg helt okej ut, hon var inte heller 14 år men Palm det kanske är läge att lära sig mitt "Farsta Sharks knep". Peppe deltog också på festen och jag hoppas verkligen att han hittade rätt buss hem den här gången.


Idag den 26:e mars är också dagen då Jonas Malm tar steget in i 24-års världen. Jag och Malm tillbringade 10 månader tillsammans i 1:a bevakningsplutonen i Karlskrona och senare vid Berga Örlogsskolor. Första gången jag lade märke till denne unge man var på HMS Bore (ett sorgligt stycke båt) Malm satt med sin kompis Olsson som såg allt annat än glad ut. Jag har alltså haft äran att få lära känna Malm, anekdoterna kring honom är många men en av dom roligare enligt mig är när han (grymt bakis tror jag) på bästa Stockholmska anklagar någon av 120 Andersson kompisar (merparten från Dalarna) för att ha snott hans skor med frasen;

"- Vad är det för jävla tattarpolare du har". Det ska sägas att jag själv vid det här tillfället var så bakis så att jag höll på att börja grina men denna kommentar gjorde vägen tillbaks till Stockholm lite enklare.


Sammanfattnings vis alltså ett stort grattis till mannen på bilden. Hoppas födelsedagen blir kanon, ska du kröka med Wester så tänk på hans hälsa, hans kropp är säkerligen ett par år äldre än våra.

// Johan


Länge sedan ...

Länge sedan börjar bli en vana kanske inte är så att folk ligger soömnlösa pga detta men ändå... För att på ett enkelt sätt redogöra för vad jag har gjort, en av anledningarna till att folk läser bloggen hoppas jag, så kommer jag att göra detta på enklaste sätt som Lt Bjerngren skulle ha sagt;

Jobbat; Jag är Kungen av vikarier (mycket ödmjukt) att vara lärarvikarie är förmodligen ett av världens bästa jobb man är där man får betalt men samtidigt så förväntas det inte speciellt mycket av dig, så länge folk är där, inte slåss och inte river klassrummet har du gjort ett bra jobb. Jag har b la haft idrott i ishallen och jodå "klippet i åkningen finns kvar" skottet finns fortfarande inte dock....

Kollat på hockey; Lillebrosans lag missade kvalet till divsion 2, dom har nån teoretisk chans ändå men den är liten. "Ekan" gjorde t om med mål här i förra veckan. Faktiskt ganska otrloligt att det kommer 600 pers för att kolla på en division 3 match;

Tippat; Jag har rest mig på 9 i detta tipsets konst och har faktiskt gått en hel del plus igår fick jag så för mig att investera delar av pengarna i "Världens bästa klubblag" Man U men icke. Vidic, Rio och Ronaldo såg ut som statister och "Pool" ägde matchen även om United tilläts ta ledningen, bäst i United J.S Park skulle va kul att se hur många gånger han tempoväxlade i söndags.

Vi va ett gäng som hamnade i Västerås under fredagskvällen och sammanfattningsvis kan sägas att det var en mycket trevlig kväll, jag var dock totalt kalkon på att bowla alltså jag är så jävla oduglig att tanterna som hade kick-off bredvid hade bättre poäng än vad jag hade.

Stora happenings för tre av mina kära vänner i veckan;

Schlagern; Jag antar att Wester satt bänkad, han röstade förmodligen på Molly Sandén med motiveringen att "det var en riktig schlagerlåt"

Kvalserien; Jag tror/gissar att Malm befann sig både på hovet och i Södertälje olfyt dock efter 2 bra matcher har AIK endast 1 pinne, kan bli riktigt roligt om matchen VIK-AIK i sista omgången gäller något, AIK har hyffsade minnen av staden Västerås känns det som, om nu tv4 vågar bygga upp en studio sist vart det en väldigt hotfull stämmning.

SM-slutspelet; Kristian "Inzaghi" Ekman är inte bara en man med synnerligen bra koll på musik och talanger på Football Manager han är också Sveriges största anti-supporter till LHC och framförallt HV. Kristian som har bott i bägge dessa städer skyr dessa lag som pesten, jag minns slutspelet 2007 då denne man satt nedhasad i min klippan soffa och konstaterade att 50 % av LHCs klack förmodligen var nazister.

Klart slut från Cesar Bertil....

Ett tillägg bakom flertalet av alla alias i kommentarer döljer sig förmodligen en och samma person....

// Johan

23 Johan Anderssson

Har blivit långt mellan inläggen ber ödmjukast om ursäkt för detta. Det rullar på som vanligt här i Sura, inget jobb fortfarande tror att det är läge att "sommarjobba" sig igenom sommaren och sedan bestämmma i höst om jag ska fortsätta plugga elller fortsätta leta jobb, jag har sökt en del sommarjobb men det tråkiga är att inget av dom når ens till fotknölarna på det som jag har haft tidigare sommrar nämligen turistbyrån. Jag hade allt; en dator, bra arbetstiden 11-17, fri tillgång på glass, det fanns dricka och framförallt var det väldigt lungt och slappt.

Nu dock till något roligare "Englandsresan" närmar sig med stormsteg och som en förberedeöse till denna var jag in och fixade ett nytt pass i veckan, kön till passmyndigheten var enorm, han som stod framför mig i kön undrade  om det var okej att skjuta råtor som invarderat hans tomt. Jag ser inte ut som en av Malexandermördarna på mitt passfoto vilket var en trevlig överaskning.

Min f d lumparpolare och gode vän Wester fyllde 24 för ett tag sen och firandet gick av stapeln förra helgen, jag antar att Wester har något av en kris och blev ordentligt på arslet, jag ska be att få återkomma med skvaller angående denna tillställning. Dock kan jag ger er en anekdot om när Wester en onsdagskväll i Karlskrona söp sig så full att han missade den s k 24-båten från Karlskrona ut till Kungsholmen, under morgontimmarna lyckades han även missa 06- båten och fick istället ta befälsbåten, man kan väl säga att vpl Westerberg fick veta att han levde. En annan gång "söp" Wester bort ammonutionslådan och istället för att ta tjuren vid hornen tvingade han fram den helt oskyldige Malm med nyheten till Fk Sten. Grattis igen Wester. Hur nervös Malm var vid detta tillfälle vet jag inte men jag gissar att han inte var helt nöjd.

Planerna för helgen går annars i avkopplingens tecken. Kvalhockey idag. Brosan och hans lag kvalar mot tvåan och tar idag emot Viking HC i ett kokande Hallsta Arena. Imorgon har jag inga planer alls förrutom att spela bort ytterligare pengar på hockeyslutspelet.

Söndag innebär säsongsdebut för Sura Fotboll. Jag har inte spelat en match för Sura sedan 2004 förrutom ett kortare gästspel i farmarlaget Ramnäs (vi åkte ur 7:an. Vi har ett tippat topplag nämligen Tillberga, Robin Kohlin hävdar ibland att han myntat uttrycket:; "Tillberga det är 3 säkra" återstår att se efter helgen.

Jag återkommer under helgen med en rapport ang mina ev vinster på oddset samt söndagens match...

// Johan

RSS 2.0