Band of Brothers

God morgon kära läsare, frid vare med er. Har vart vaken i lite drygt två timmar eftersom mina far behövde hjälp med att bära grejer till återvinningsstationen, jag hatar att bära och släpa på en massa skit, speciellt när det ändå bara ska eldas upp. Den dagen jag köper ett hus och har en familj som samlar på sig saker kommer jag helt enkelt att bära ut det i närmaste skog och sedan låtsas som att det inte är mitt.


Annars ska dagen ägnas åt att besöka optikern för att genomföra den synundersökning som krävs för att få körkortstillståndet av länsstyrelsen. Ni som följer min blogg vet att jag under tisdagskvällen befann mig i Västerås för att gå den s k. handledarkursen, alla ni normala 20 plus som tog ert körkort som normala människor typ under gymnasietiden eller ett år efter har inte en aning vad jag pratar om men man kan kort säga att det är mest för den som man ska köra med i det här fallet min egen mor. Kursen höll på mellan 18-21.30 och det va fanemej ingen dans på rosor, jag satt konstant från 20.45 och funderade på hur det gick mellan Inter - United, sist på kursen visades sedan en totalt oduglig video om att "lasta rätt" den mycket pedagogiska videon handlade om att man inte ska lägga dataskärmar i baksätet utan att sätta fast dom. Vid det här laget var jag grymt bitter på att behöva missa matchen men vem i helvete bestämmer sig för att övningsköra och sen bara;


  Ja lägg in en dataskärm i baksätetSitter här och funderar på en andra frukost medan jag tankar hem hela serien "Band of Brothers" de måste va den bästa serien/filmen om krig som gjorts, visserligen har jag inte sett alla och visserligen anses Appocalypse Now vara världens bästa film men ändå. Bara för att man har gjort lumpen känns det även som om man förstår lite mer av serien, jämförelsen Rosenholm 2004 mot Normandie 1944 känns dock inte helt klockren, "jänkarnas" största problem var liksom att bli skjuten av Heinz från Bremen och att dom höll på att frysa ihjäl under vintern i Frankrike medan mina problem på Rosenholm var att Karl- Olof från Karlskrona skulle köra förbi i en lastbil och att jag sånär höll på att elda upp mitt jägarkök. Det känns dock ändå lite som om man "vart där".


Två stycken som bevisligen befann sig på Rosenholm 04 var vpl Westerberg och Strinnhed som imorgon uppnår den aktningsvärda åldern av 24 år, hade jag haft kvar en frukostblandning hade detta vart den självklara presenten. Grattis som sagt.


Btw min mobil "bettan" har packat ihop läge att köpa en ny, kommer ni inte fram eller direkt till mitt mobilsvar säg nått efter pipet.


// Johan


Theres only one.....

Slänger iväg ett ganska roligt inlägg såhär på eftermiddagen, ska strax iväg på den beryktade övningskörnings-kursen, varför i helvete tog jag inte körkort som alla andra under gymnasietiden... Torskade 400 på att BÖG-RÖGLE kvitterade med en sekund kvar, mitt hat mot Kenny "Vattenskalle" har under dagen växt sig allt starkare.

Anledningen till detta inlägg var att jag hittade ett roligt, och för den här bloggen bekant uppslag i dagens sportbladet. 34 roligaste ramsorna enligt fansen (detta gäller engelska ligan) eftersom den här diskussionen har förts under kommentarer har jag valt att plocka ut mina favoriter ur lista;

"He's tall, he's red, his feet stick out the bed, Peter Peter Crouch"

Liverpoolfans om dåvarande spelaren Peter Crouch.

"He's balled! He's french! He's always on the bench, Frank LeBooooooooeuf!"


"He´s bald, he´s shit

He plays when noone´s fit.

Paul Cygan Paul Cygan"


"Fat Eddie Murphy, your just a fat Eddie Murphy"

Sjunget om före detta stjärnan Jimmy Floyd Hassalbaink.


"Devin, you're not white,

Devin, Devin you're not white"

QPR-Chelsea på Loftus Road någon gång i början på 90-talet. QPR hade en spelare (färgad) som hette Devin White. Detta noterades naturligtvis av Chelsersupportrarna som vänligt men bestämt påminde honom.


"Going down, going down, going down"

Newcastlefans till West Ham.

Och West Hams svar:

"So are we, so are we, so are we."


"Who has eaten all the pies? Tomas Brolin, Tomas Brolin".

Leedsfansen om Brolin.

// Johan


Ord som blir andra ord.....

Lite lunch-kul; Ganska roligt att ord som upprepas tillräckligt många gånger får en helt annan innebörd/uttal.

Följande filmklipp är hämtat från Youtube och visar Järnkaminerna under matchen DIF - HV 3/1. Wester att det blev JK är bara en slump...

Den ursprunliga textraden ska vara;

Johanssons järnkaminer....

Tomas Monténs järnkaminer.....

Lyssna på det ganska monotoma klippet tillräckligt många gånger och till slut får man uppfattningen att JK skanderar något annat;


Nämligen;

Johanssons jacka brinner...

Tomas Montén käkar piller...

God Save The Queen

Får börja med att be om ursäkt angående den dåliga uppdateringen, kul dock att den är efterfrågad. När vi ändå är inne på det vill jag ge en eloge till alla som kommenterat och speciellt till den person som skrev de sista 4 eller 5 kommentarerna någon gång under den sena natten, jag misstänker starkt att kommentarerna har sitt ursprung i Mellansverige och speciellt då Dalarna och närmare bestämt Mora men det är än så länge bara spekulationer.


Vad har då hänt sedan sist; En vända på krogen där Bark tyvärr fick "packa ihop" efter att jag bjöd på shots, trist när sånt händer mycket trist. Bark har dock tagit gruvlig revansch genom att väcka mig ett flertal gånger under den senaste veckan med sms innehållande Jönssonligan-citat, detta låter kanske som en rolig grej men jag lovar när man vaknar 06.06 av dessa är det fanemej inte roligt nånstans. Jag har även fått jobba en hel del, vissa ungar vill man strypa man allt som oftast är det faktiskt ganska roligt att vara lärarvikarie, man får tänka på att man själv kanske inte var guds bästa barn när man hade vikarie.


Jag lyckades även vinna på oddset igår, Frölunda, Chelsea, Roma och Sevilla gjorde så att jag kunde casha in dryga 400 kr, kommer väl till användning eftersom jag måste fixa ett pass innan den stundade Englandsresan, 480 spänn ska dom snåla jävlarna ha för ett nytt pass, skandal avgå alla som jobbar åt passmyndigheten.  


På tal om pass så ska jag gå den här kursen angående körkortstillstånd, sjukt egentligen att man inte lyckats komma längre än så här men men blir säkert jag och 40 stycken 16åringar.


Jag har sedan som ni säkert alla vet tagit plats i Sura Fotbolls satsning för att återigen nå division 4, facit hittills massor av inställda träningar. Vad gäller Palms framfart i Söderkamraterna kan jag i skrivande stund inte uttala mig men jag antar att jämför man sig själv med Berbatov som lär man prestera.


I övrigt vill jag bara tillägga att;

Durgårn börjat träningsspelandet sådär.... Wester

Karl Robin var förmodligen upp natten till söndag och satt framför sin dator

Det börjar bli dags att plugga på den engelska nationalsången nu

Precis i detta nu gjorde **it Manchester City 1-0 på Liverpool och där rök dagens ev. tipsvinster

Djurgården - BP alltså 1-1.


Hörs igen imorgon då med en hel del youtube klipp.


// Johan


Torsdag

God morgon Sverige.


På dagens program står, ett pass på gymmet, det kanske låter som att jag är fruktansvärt biffig nu men jag kan erkänna att jag är ytterst medelmåttig (läs svag) om nu någon trodde något annat.


Träning sedan med Sura, come-backen är nu alltså fulländad. Det blev även dags att, under den förra träningen välja nummer. Jag valde alltså 23, det behövs knappast sägas något mer. Nu jobbar jag på Mats specialfint nämligen att rulla bollen med sulan. När försäsongen är över kommer jag att briljera med mina Rubarth- skills, eller inte.


Det stora som hänt i övrigt är att det under tisdagen bokades en resa till London, home of the Queen, land of the Lords. Målet med resan är att se England - Ukraina på den klassiska av klassiska arenor Wembley. Mina reskamrater är "Skyttekungen" och Karl Robin. Matchen går av stapeln den 1:a april, är hela matchen mot förmodan ett aprilskämt är jag den förste att applådera det engelska fotbollsförbundet.


På tal om fotboll, denna del av inlägget riktar sig bara till er som är riktigt insatta i fotbollens Silly- Season och framförallt den engelska. West-Ham har en ytterback som heter Julien Faubert, en rätt lovande spelare som gjort ett fåtal U-21 landskamper för Frankrike. Tiden i London har dock inte riktigt blivit vad fansen och klubben hoppats på, Faubert har varit skadad stora delar av tiden och bara spelat 15 matcher på snart tre år i klubben därför kom det som en chock när han nyligen skrev ett lånekontrakt med Real Madrid. Roligaste kommentaren på detta hade dock expertkommentatorn Paul Merson, på frågan vad han tyckte om detta svarade han;


"Vem är hans agent, han borde bli adlad av drottningen"


// Johan


"Jag är där om 5"

Jaha dags att sammanfatta helgen; Fredagen innehöll som sagt hockey och under lördagen styrdes så kosan mot Västerås stad. Palm och Robin var helt vansinniga eftersom jag tog något för långt tid på mig. Väl i stan blev det tacos och fotboll, hade bög-chelsea vunnit hade jag vunnit 300 kr men icke.


Förfesten hölls hos den andra av de två "Lasses Grabb". En mycket trevlig tillställning som innehöll en hel del anekdoter många för taskiga för att tas upp på denna blogg. En av de roligare handlar om en kvinnlig ägare till en bowlinghall belägen någonstans i Västmanland som fick ett knytnävsslag i ansiktet när hon väntade på bussen hem.


Vi tog oss med hjälp av taxi ner till centrum, herr Kohlin kom mindre bra överens med taxichaffisen och avslutade färden med att slänga igen dörren utanför BMB och vråla;


•-         Jävla skittaxi.


En mycket trevlig kväll och återigen fina initiativ vid bardisken från "han med bjudarvästen". I övrigt kan rapporteras att;


•-         Adde till slut fick in sitt tips

•-         Bejjan föll på Lecce

•-         Yngst betalar

•-         De va radiostyrt på vissa

•-         Min bror tog 45 minuter på sig att gå en sträcka som ska ta 10 minuter

•-         Jag försökte inte betala svarttaxin på kortet

•-         Dom finska innebandydamerna lyste med sin frånvaro


Under söndagen så styrde jag och "7:ans Berbatov upp fotboll. Derby mellan Arsenal och Tottenham, hatmatch. Denna match var också speciellt upptaggad eftersom "Karl Robin" sympatiserar med Gunners och Palm sympatiserar med Spurs. 0-0 och matchens behållning var nog fan det röda kort som delades ut i den första halvleken.


Idag måndag står det träning på programmet, detta i kombination med det mera alldagliga jobbsökandet.


// Johan


23

Ingen träning idag heller, inställd pga av snö eller is eller liknande. Har inte gjort speciellt mycket mer än att äta och kolla på film. Jag och "7:ans Berbatov " ska sedan bege oss in till "Vässan"  för att kolla på fotboll, sänka ett par kalla och sedan bege oss ut i stadens nattliv. Det brukar kunna bli "radiostyrt" därför har jag en förhoppning om att det skall bli lite lugnare idag. Sist var jag b la helt övertygad om att det gick att betala en svarttaxi med kort.

Annars har jag botaniserat på youtube och hittat ett klipp värdigt att publiceras på bloggen;

Man slås av hur sjukt snygga mål karln har gjort. "Bican" mot Bajen måste vara ett av de snyggaste målen som gjorts i Sverige. Ronaldinho och Rivaldo har gjort liknande mål för Barca men skillnaden är att Mats Mats inte lägger upp bollen åt sig själv utan har drar den direkt på ett inlägg. Blir det tal om att välja tröjnummer i Sura så kommer jag garanterat att välja 23.

Jag och Palm va på hockey igår. Sura slog Arboga med 2-1. Rätt mycket folk och säkerligen en hel del fylla, det genomfördes visitationer av ordningsmakten och omhändertagen sprit/cider/öl kunde hämtas ut efter matchen, jag och Palm såg b la en av Sura Fotboll P85:s f d skyttekungar knalla iväg med en xcider mot "wooken" efter matchen.

Jag ska be att få återkomma med en utförligare rapport om kvällen under morgondagen.

Wester du börjar bli äldre.

// Johan

Nej filma inte mig, filma Mats

Aloha, Hallå, Hello osv...

Ny dag och nya jobb att söka, tror fan att jag kommer att kommer att lyckas söka varenda jobb i hela mellansverige innan jag hittar ett. Man tycker att ju fler jobb man söker desto större chans att få något men jag kommer säkert att bli personen som motbevisar den teorin.

Seinfeld säsong två rullar i min mediaplayer och humöret är trots detta tillfälliga bakslag med jobben på topp. Dagens plan är att få klart mina examenspapper samt att träna, skulle ha tränat fotboll igår men träningen ställdes in. Det här är typ tredje gången jag gör come-back i sura, hoppas på att i alla fall få spela en av träningsmatcherna. Sist jag spelade var en kväll i mars eller möjligen februari på den stenhårda grusplanen i Vårby Gård, en match där "skyttekungen" debuterade för Söderkamraterna. Palm som föresten på fullaste allvar tror att han skjuter hårdare en Berbatov, han har utvecklat ett mycket osvenskt självförtroende den gode Palm, enligt insatta källor i Söderkamraterna ser han dock loj och ointresserad ut på planen.

På tal om Söderkamraterna; Wester gjorde ett par träningar med klubben men hoppade sedan av satsningen mot toppen. Nu har en insatt källa gjort mig uppmärksam på orden Wester och akutmottagning.

// Johan


Mats Mats Rubarth, Mats Mats Rubarth

Ärade läsare jag har alltså blivit ett år äldre. Detta firades dock helgen innan varför själva födelsedagen var som vilken annan torsdag som helst.

Jag käkade med Robin "Mannen som snott en mål-låt" Kohlin eller kanske rättare sagt Robin "Jonte Hedström" Kohlin. Mycket hanns med på den mycket trevliga förmiddagen i Västerås allra centralaste kvarter. Lunch, shopping och slutligen en stunds botaniserade på youtube innan bilen återigen satte kosan mot Surahammar.

Bil blev det mycket av även på Söndagen. Jag och Bark avverkade en satans massa mil innan vi till slut nådde destination "Flempan". Jag och Bark konstruerade även en bilramsa som sånär höll på att reta gallfeber på bilens övriga passagerare. Själv förfesten höll som vanligt bra kvallité. Peppe lät som Bajen Kenta efter ett par stadiga groggar men annars var allt tipp-topp. Jag fick även motta pressenter. Peppe och Johanna (jag tror att det bara var dom) fick jag en Slitz tidning, kul eftersom jag bara läser dom pga dom lysande artiklarna. Peppe verkade dock ha läst den själv ett par gånger eftersom han konstaterade;

- "Det va inte så många snygga tjejer i den"

Till tidningen medföljde även två stycken filmer. Tack så hemskt mycket. Av Palm fick jag en t-shirt som dock smällde något högre, inte just för själva t-shirten utan mer för det tryck som stod på den. Jag tror inte att någon som läst denna blogg undgått att jag idoliserar Mats "Smuts" Rubarth. På t-shirten stod det (sagt av Mats Mats himself;

"Om jag får välja dribblar jag helst mot Norra det känns bäst"

Efter detta oerhört trevliga inslag i förfesten begav vi oss till Patrica stället där Wester säkerligen har krökat bort en och annan krona. Ett trevligt ställe på det stora hela, jag blev inte nekad pga av min klädsel vad Robin Kohlin än säger. Peppe valde att "bo" vid Black-Jack bordet medan jag och Palm valde baren, dansgolvet och att då och då titta om Peppe stod kvar vid BJ bordet, det gjorde han alltid. Övriga kom tyvär inte in på Patrica varför de enda som kom ut på krogen va just oss ovannämnda.

Dagen efter "råkade" jag ställa klockan på halv 9 varför Palm var mindre nöjd. Palms "klippan" soffa höll som vanligt bra kvalité att man måste ligga som en ungersk cirkusartist för att få plats är en annan sak. Tåg tillbaka till Peppe och Johannas recidens, det tog ett bra tag att hitta för att sedan återigen inta Barks bil och färd hem.

Dealern kände igen Peppe från Black Jack bordet från Pluto (Västerås) vilken skräll

Jag fick en sur uppstötning under slutet av kvällen

Bark var mystiskt lika Lars Winnerbäck

Peppe skulle sätta 10000 på Frankrike i handbollsfinalen

Robin Kohlin ser ut som Jonathan Hedström

// Johan

RSS 2.0