Frohe Weinnachten....(stavning)

Godermorgon. Jag har alltså tagit mig hem till Sura för att fira minnet av Kristi födelse. Har ägnat de senaste dagarna åt att städa ur min lägenhet eftersom jag alltså i brist på jobb tvingas flytta hem till mor och far. Hoppas dock att detta blir kortvarigt och att jag inom en mycket kort tid lyckas fixa ett jobb, förhoppningsvis i huvudstaden. Det känns som att lågkonjunkturen har drabbat mig hårdast, fast att den knappt har drabbat mig överhuvudtaget. Fördelen med att ha 200 högskolepoäng och 175000 i studieskulder är att jag faktistk vet vad en lågkonjuktur är för något och kan slänga detta oerhört flashiga ord omkring mig.

Hitills har det blivit rena orkanen av aktiviteter här hemma sedan jag och "Skyttekungen" entrade den slitna tågstationen i fredags. Vi har haft en sittning, spelat innebandy (trots att jag specialstuderat KAIS Mora Mets va jag helt kass) och slutligen besökt Örebro Vattenpalats.

Idag var det den stora dagen - D vad gäller julstädningen. Den kan i Stora drag liknas vid det andra världskriget. Farsan och Morsan är lite som Stalin och Hittler. Mor är lite av Stallin då hon går grundligt tillväga och eldar ner allting bakom den egna försvarslinjen för att det ska bli enklare att städa. Farsan praktiserar istället den tyska "blitz städningen", det går ruskigt fort och han använder sig främst av flyg och pansar (läs mopp och damsugare). Jag har lite av den amerikanska rollen, vill egentligen inte blanda mig i men erbjuder till slut Marshallhjälpen för att få slut på skiten så att alla kan återgå till det normala. Syrran får gestalta Sverige, hon bryr sig inte, sover bort allt, medan de tyska trupperna (läs mopp och damsugare) får fri lejd genom hennes rum.

Jag har för avsikt att pressentera en krönika lagom till inringandet av det nya året, många priser kommer att delas ut, håll ögonen öppna.

// Johan

Ny vecka.......

Ny vecka, nya måsten och nya förutsättningar. Inledde veckan med ett seminarium och nu sitter jag och käkar. På datorn eller snarare på youtube rullar ytterligare ett avsnitt av "The Real Football Factories International" i det här avsnittet besöker Danny Dyer Ryssland, sjukt land och rent "hulligan.mässigt" var det kanske inte så konstigt att man har några av världens mest brutala hulliganer, jag menar klart som fan att man letar lite glädje i ett land där det mest glamorösa man kan göra är att spola i sig en halvliter vodka och minnas CCCPs magiska superfemma.

Kvällen/eftermiddagen har senare ägnats åt studier och en del poker. Jag ska även börja packa ihop mina tillhörigheter i veckan så att inte farsan blir tokig när han ska bära ner kartonger till bilen. Boston Tea Party siktar jag även på att hinna med.

Nu mina kära läsare till något mindre roligt. Inte en enda gissning i "Karl Robin tävlingen" har ramlat in. Därför kommer nu matchprogramet med medföljande autograf att skänkas till den som kommer med den första kommentaren efter detta inlägg. Missa vid gud inte den här chansen, om några år när "Kolle" jobbar på försäkringskassan i Västerås, bor på Skiljebo och spelar back i Ramnäs IBF kan ni stoltsera med att ni äger en autograf från tiden när han spelade i KAIS Mora Mets.

Just nu på TV4: Reklamen för "Bonde Söker skivan". TV-bönderna har fått välja åt sina favoriter. Jag skulle hellre ELDA upp min pengar än att köpa den skivan.

Djurgårn värvar en tränare från "Världens bästa damlag" och en avdankad tränare från Superettan. Kan vi få se Marta i den blårandiga tröjan till våren tro?.
Här är alltså matchprogramet i all sin glans.

Ett ganska roligt klipp från ovannämnda program; The Real Football Factories International. Notera att tjejen i klippet faktiskt är väldigt snygg för att komma från Ryssland.
// Johan


Lördag..

Lördag eftermiddag och här sitter jag i min ensamhet och filar på min seminarieuppgift inför måndagens seminarium.

Matchen med stort M spelades alltså i Västertorpshallen dit jag och skyttekungen tog oss. En mycket underhållande match med idel profiler. Som svar på frågorna;

- Palm körde INTE "spela bandy bonddjävlar"
- Karl Robin producerade inga poäng
- Hor - Lasse saknas förmodligen mer utanför planen än på planen.

En mycket spännande match avgjordes inte föräns 4 sekunder återstod då KAIS Mora Mets via en riktig strumrullare eller som man säger när man spelar golf "sorkdödare", spikade slutresultatet till 4-5. Stort jubel bland den magiska Mora-klacken, här dog hoppet om att få höra "spela bandy...". Matchens profil Mora målvakten Jerry Abrahamsson, inte så mycket för spelet utan mer för sitt karrakteristiska firande av samtliga bortalagets mål.

Efter att ha käkat på Max gick jag och Karl Robin de dryga 700 meterna hem. Fredagen spenderade jag och Karl Robin på stadens gator med att inhandla kläder och att leta efter kändisar. Jag som är en mera världsvan Stockholmare (missförstå mig inte oerhört ironisk) är inte så imponerad av de kändisar som Karl Robin använde sig av för att vinna med 2-0. Karin Carlsson på tv4 sporten och han den ena av duon i design Simon och Tomas på tv3 var allt som krävdes.

Under lunchen som serverades på Kungshallen inträffade "Grej of the day". Stockholmspolisen genomförde mitt under lunchrusningen ett tillslag mot de två Hells Angels avdelningarna från Moskva och Stockholm. Det ska tilläggas att de glatt ätande medlemarna av motorcykelorganisationen inte gjort så mycket som en fluga förnär.

Dagens tävling så. Ett nytt inslag på bloggen. Dagens fråga är i svåraste laget men alla typer av gissningar mottages gladeligen. Frågan för dagen är följande;

Vad hade Moras målvakt Jerry Abrahamsson i sin vattenflaska ?

Den lyckligt lottade vinnaren kommer att tilldelas. Ett matchprogram från ovannämnda match innehållandes Karl Robins autograf. I den mån priset verkar skrattretande kan det avstås och istället tillfaller då äran vinnaren.

Om tekniken tillåter kommer en bild av priset dyka upp under eftermiddagen. Nu skall jag återgå till att städa. Jag och Skyttekungen har för aviskt att inta alkoholhaltiga drycker under senare del av dagen intresserade läsare hör rimmligen av sig via telefon.

// Johan

Spela bandy bondjävlar....

Live-blogg från tv-soffan. Peppe kollar på handboll medan jag spelar poker och skriver på min seminarieuppgift. Dagens största "bajsmacka" är att jag fortfarande inte fått min jacka, jag hoppas att den kommer innan midssommar.

Kvällen kommer att spenderas någonstans efter röda linjen, jag och Palm ska nämligen ta oss till Västertorpshallen, vi vet inte riktigt vart den ligger. Storstadens metrosexuella män mot bönderna från Mora. Palm har filat på ramsan "spela bandy bondjävlar" hela veckan. Det är alltså KAIS Mora Mets som gästar storstaden för match i innebandyns division 1 norra. I Mora spelar alltså vår vän Karl Robin Kohlin. Denna Kohlin som producerat poäng på löpande band.

Jag har som jag nämnde tidigare ägnat mig åt rekreation efter mina tentor i början av veckan och jag har om jag ska vara ärlig knappt gjort någonting av värde.

Jag återkommer senare med en fullspäckad rapport av matchen. Frågorna inför matchen är många;

- Kommer Palm att köra "spela bandy...." ?
- Hur mycket saknas "Hor-Lasse" i KAIS Mora ?
- Kommer Karl Robin att hålla målproduktionen vid liv ?

Allt detta och mycket mycket mer ikväll vid 23-tiden.

// Johan

Utkast: Goder afton ...

Goder afton kära läsare. En av två dagar "from hell" är till ända. Tentan gick helt ok som Henrik Larsson skulle ha sagt. Sitter här och kollar på Erik och Mackan på TV 6 sjukt roligt som vanligt snackas det om träning, detta har lett till att jag fått sjukt dåligt samvete. Det kostar på att leva "La dolce vita" men efter jul har jag faktiskt funderat på att införskaffa mig ett gymkort eller liknande. Jag kan få lite såna här knäppar ibland, förra året blev jag livrädd när jag såg ett program om USA:s fetaste. Jag avstod Cola och godis i en vecka.

Dags alltså för ny tenta imorn. Dagens i-lands problem är att en knapp i min jacka ramlade av. Jag ska inte säga att jag är helt värdelös på att sy, men jo det är jag. Jag kan helt ärligt säga att de värsta timmarna i mitt liv upplevde jag sommaren 2004 när jag som soldat i konungens armé skulle sy på mina gradbeteckningar och kragspeglar. Jag vill minnas att jag inte ens gjorde det själv utan överlät det till Nordin en av mina medsoldater, det skall tilläggas att Nordin timmarna innan vart ute och rullat hatt i Karlskronas nattliv. Big Up till Nordin.

Tenta imorn alltså dags att läsa och förkovra mig ytterligare.

Bella Gulldén va med på sporten idag btw....

// Johan

"En oerhört seriös idrottsman"

Sitter här och pausar mitt pluggande. Har alltså dubbla tentor med start imorgon klockan 10 i sal A513. Perspektiv på världsekonomin står på agendan. Idag har jag varit riktigt produktiv. Mellan att plugga och leta roliga klipp på youtube har jag hunnit med att laga mat (kyckling och pasta). Jag har b la hunnit med att rensa ut all direktreklam som samlats på hög ( den når mig till knäna) och städa ur min garderob.

Jag hann även med handbollen och jag vill bara klargöra att hyllningen till Bella Gulldén i ett av mina tidigare inlägg endast bygger på hennes bedrifter på handbollsplanen, det har under "kommentarer" florerat ett rykte om att det skulle bero på andra saker men så är alltså icke fallet.

Nej åter tillbaka till böckerna. Under de kommande timmarna skall jag ägna mig åt "Globaliseringen och dess kritiker" en lysande bok på 274 sidor som gäller min tenta på måndag som alltså handlar om "tankar kring ekonomin" Ni hör ju  själva vilket jävla liv jag lever. Jobbsökandet har gått på tomgång och efter jul skall jag alltså spendera en månad (inte en dag mer) hemma hos morsan och farsan i jakt på jobb (förhoppningsvis i Stockholm). 24 år med studieskulder på 200000 boende hemma hos mamma och pappa. Tur då att man kan kritiken mot globaliseringen.

// Johan

Godmorgon eller ...

Godmorgon eller det kanske snarare är godmiddag eller snarare godkväll (publicerade detta senare än vad jag trodde). Jag hade en arbetsintervju imorse som senare blev flyttad och senare även inställd/flyttad till en annan dag. Där satt jag på morgonkvisten iklädd kavaj och skjorta, måste säga att jag, enligt mig själv till viss del liknade E i Entourage men det är dock endast min egen blygsamma uppfattning.

Tentan börjar närma sig och det känns helt okej efter att jag under gårdagens senare timmar fått klart för mig vad marknaden är för något och hur den fungerar. Förutom den enorma mängden studier så innehöll gårdagen även en del poker och handbolls EM för damer, tveksamt TV-val kanske ni tänker kära läsare. Det ska dock sägas att handboll är en underskattad TV sport. Det leende landslaget blev det förlorande landslaget och Peppe som innan matchen stack ut hakan och talade om svenska medlajer fick bittert ge upp dessa förhoppningar.

Matchens delikatess, grej of the day eller vad man nu väljer att kalla det inträffade dock under Sveriges jakt på ett ledningsmål i slutet på den andra halvleken. Sverige jagar alltså kvittering och innne på planen en 19-åring som tydligen är rätt orutninerad. Bella Gulldén heter hon, vad händer, hon bjuder sedan på en delikatess som är tamejfan bland det värsta jag sett. En klassisk "titta åt ena hållet passa åt ett annat" fint. " Pep" Guariola (stavning?) gjorde något liknande i Barcelona för nått år sen. "Bella" tittar alltså åt mot ena kanten för att sedan vika in bollen till linjespelaren utan att ens titta på henne, skottet gick rakt i magen på den oygligt fula målvakten men ändå. Grej of the day.

Lunch med Pidda, Jennie och hennes bror blev dagens stora projekt, nu nån timmes poker innan jag ämnar återgå till studierna, känns som att jag har hyfsad koll på det hela.

BTW det snackas om att Björn Gustavsson ska vara roligast i Sverige men då har ni missat Peter Apelgren. Kolla på nedanstående klipp och beakta Sveriges roligaste man.

P.S Ett inlägg som till stor del handlar om damhandboll, vem kunde tro det. D.S// Johan"Meningslösa Måndag" feat "Mister Cool" feat "Har den här låten nyss kommit till Sura eller...."

Ytterligare en helg till handlingarna och i och med det startar en jobbig vecka, jag har nämligen tentor både på söndag och nästa måndag.

Har precis vart på sista föreläsningen innan tentan, det känns som att jag kommer att klara båda men man vet aldrig.

Helgen inleddes som vanligt med en fredag. Fredagen ägnade jag och skyttekungen åt att kultivera oss (läs tittade på "På spåret"). Jag lovade i ett svagt ögonblick att låna ut min lägenhet till min syster och detta fick jag betala genom att sitta ensam på Sveriges största alkis-hak och läsa aftonbladet detta på grund av att jag inte kunde vara kvar hemma. Skyttekungen som lovat att låna ut sin soffa var inte hemma så det fick bli Pizzeria Västra Skogen (läs alkis-haket).

På kvällen begav vi oss till Palms bror för att granska paret Palm/Aspholms nya lägenhet. Det bjöds på drinkar och det spelades Sing Star, skönt att mitt paradnummer med "Uptown Girl" fick stå sig obesegrat. Senare på kvällen funderade jag och Palm på krogen men vi gav upp i kön, tog oss istället till Max i Solna där vi träffade ett gäng finska zigenare, här skulle jag kunnat skriva en rad om att Palm tidigare på denna blogg kallades för zigenaren men jag väljer att avstå. På tal om detta så vill jag varna för Kollekonstaterar.blogg.se, jag har tidigare talat mig varm för denna blogg men jag måste uppmärksamma att han faktiskt ljuger. Jag och Palm blev absolut inte nekade inträde på grund av min klädsel. Det är sanningen och inget annat än sanningen.

Mycket pluggande på schemat alltså men jag ska försöka slita mig för Boston Tea Party.

// Johan

http://www.youtube.com/watch?v=vQFrubZLS_4

RSS 2.0